Voorbijgangers merkten het waarschijnlijk al, er hangt een nieuw spandoek aan de Bostotoren. Als je de Brug van den Azijn oversteekt, lees je in grote letters ‘100 jaar rijst aan het kanaal’. De banner is 20m op 24m groot en dat is geen sinecure om op te hangen. All Signs stond in voor de productie van het doek en de montage ervan.

Grootformaat printing is onze core business, daarom keken we enorm uit naar het spandoek voor de Bostotoren. Al zijn XXL doeken niet de meest simpele om op te hangen. Hoe krijg je bv. zo’n groot en zwaar doek naar boven? En hoe wordt het aan de gevel van de toren bevestigd? Allemaal vragen waar wij een antwoord op kunnen bieden:

Het doek is in full colour geprint en bestand tegen de weersomstandigheden van buiten. De plaatsers leggen het in een accordeonvouw onderaan de gevel en bevestigen er touwen aan. We gebruiken een klopframe, dat is een rechthoekig frame waar een latje op wordt geklopt. Zo zit het doek gekneld tussen het latje en de frame. Klimmers gaan het dak op en hijsen het doek naar boven. Vervolgens laten ze zich langzaam naar beneden zakken om het spandoek in het frame te kloppen.

Omwille van de grootte is de installatie best een intensieve en tijdrovende klus. In totaal duurde het 2 dagen, want eerst moest het frame natuurlijk geplaatst worden. Bovendien zijn ook de weersomstandigheden van belang. Het mag niet te hard waaien, want dan wordt het gevaarlijk voor de plaatsers. Er komt dus best wat kijken bij de installatie van XXL doeken, maar daar deinst All Signs niet voor terug. Dat kan je zien in onderstaande video.

Published On: juli 19th, 2021 / Categories: Doeken en banners / Tags: , , , , , , , /